Informasjon om idrettsskader, lisenser og forsikringer i SSK

ssk stian rosnes olympiatoppen

Stavanger Svømmeklubb har et tett samarbeid med Stian Rosnes som er idrettsfysioterapeut ved Olympiatoppen Sørvest. Ved evt skade eller idrettsmedisinsk veiledning, ta kontakt med Stian på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. evt på mobil 40 20 47 71 så veileder han dere videre. Husk også å melde skaden til Skadetelefonen på 987 02 033 evt via nettet her.

Info om forsikring og startlisens for svømmere i Stavanger Svømmeklubb
Norges Svømmeforbund har avtale med Idrettens Helsesenter og Gjensidige. Ordningen med at belastningsskader dekkes på lik linje med andre skader er svært gledelig for alle aktive i svømmeidretter. NSFs medlemsklubber har vedtatt på Forbundstinget at alle som vil være med i approberte stevner/konkurranser/kamper i idrettene Norges Svømmeforbund administrerer, må ha gyldig startlisens (GE 1B). Startlisensen gir utøverne rett til å delta på konkurranser, bladet Norsk Svømming og idrettsskadeforsikring.

Fullstendige ytelser og vilkår finner du her.

Pris for startlisens svømmeidretter er som følger:
• Kr 350,- for Startlisens svømmeidretter 9-12 år
• Kr 750,- for Startlisens svømmeidretter (utøvere 13 år og eldre)

Hvem skal betale startlisens?
De som skal delta på approberte stevner/konkurranser/kamper  betale startlisens (jfr GE1B), men også øvrige utøvere i klubbene over 12 år kan løse startlisens og dermed bli forsikret (utøvere til og med 12 år er forsikret gjennom Barneidrettsforsikringen).

Stavanger Svømmeklubb betaler forsikring/startlisens for alle aktive svømmere i klubben hvert år.

alkohol svomming

Stavanger Svømmeklubb som organisasjon skal ha tydelige holdninger til alkohol. Barn og unge skal oppleve at vi tilbyr et trygt og godt miljø hvor bruk av alkohol ikke hører hjemme. Trenere, ledere og utøvere skal fremstå som gode forbilder for barn og unge og ikke drikke alkohol i samvær med utøvere.

Du kan lese mer om Stavanger Svømmeklubb sin alkohol policy samt hva alkohol gjør med treningen din her.

 Stavanger Svømmeklubb

Grasrotandelen-banner

rent idrettslag

I Stavanger Svømmeklubb er helse og ærlighet viktige verdier i vår grunnprofil. Klubben har en ambisjon om å tilby ett trygt og godt treningsmiljø for alle barn og unge som ønsker å drive med svømming, på alle nivåer. Vi ønsker å fremstå som en klubb med en klar og tydelig nulltoleranse for doping, der utøverne fremstår som gode forbilder for barn og unge.

Det er med stolthet vi nå kan profilere klubben som Rent idrettslag da vi i samarbeid med Antidoping Norge har utviklet vår egen antidopingplan og policy samt satt regelmessig antidoping opplæring på programmet for våre utøvere, trenere, styre og foresatte. Mer info om Stavanger Svømmeklubb sin antidoping policy finne du her.